Pippeloentje en Sinterklaas
27 november 2023 

Pippeloentje en Sinterklaas

Vanochtend ben je met papa en mama bij Sinterklaas geweest, in het winkelcentrum. Het regende en het was koud en je moesten heel erg lang wachten. Iedereen keek er zo naar uit om Sinterklaas en de Pieten te zien, maar stiekem vond jij het best wel spannend. Papa zei gister al steeds, morgen komt Sinterklaas jongens, dan is het eindelijk zover!
Je hebt er onrustig door geslapen en was erg vroeg wakker. Je kroop bij papa en mama in het grote bed maar daar was het zo warm, slapen lukte niet meer.
Je zussen zijn er heel enthousiast over en willen heel graag met Sinterklaas op de foto. Jij werd al zenuwachtig van het idee. Gelukkig hoefde het niet, al vond mama het wel heel jammer dat je niet even naast de zussen wilde staan. Thuis gingen je een broodje eten, maar eigenlijk had je geen honger meer. Je had al zoveel pepernootjes op dat je er een beetje misselijk van was. Nu gaan we een film kijken, een sinterklaasfilm. Papa maakt er een gezellige Sinterklaasplank bij, chocoladepepernoten, marsepein en speculaas. Het is tenslotte een bijzondere dag.  Je zit gapend op de bank en je hebt moeite om je ogen open te houden tijdens de film. Om 18.30 gaan we aan tafel. Mama heeft haar best gedaan in de keuken zegt ze, een nieuw recept. Jakkes, een hele hoop groentestukjes kijken je aan… ‘ Lieverd, ga je ook wat eten?’ vraagt mama. Eigenlijk voel je je moe, te moe om te eten. Ook al vol, door de Sinterklaasplank. Je hebt geen honger meer. Gelukkig vinden papa en mama dat niet erg. Na het eten mag je je schoen zetten en zing je enthousiast mee met alle sinterklaasliedjes die je kent.
Zou Piet vannacht in ons huis komen? Wat een spannend idee. Om 19.15 is het tijd om naar boven te gaan. Papa klaagt dat je niet meewerkt. ‘Begin nou alvast met uitkleden, het is bedtijd!’ Bedtijd? Jij hebt nog zin om te spelen. Die autobaan op je kamer is zo leuk, lekker bouwen en dan alle auto’s er overheen laten racen. Vroem Vroem Vroem daar gaan ze. ‘ HE, luister nou eens, het is geen tijd om te spelen maar om te slapen!’ Waarom is papa zo boos, hij snapt toch wel dat het heerlijk is om nog even met de autos te spelen, hij vindt dat ook altijd heel leuk om samen te doen!
Het hele avondritueel is gedoe, papa doet onaardig en wil jou zo snel mogelijk in bed leggen. Uiteindelijk wilt hij geen eens meer een boekje lezen, omdat je teveel aan het treuzelen ben. Zodra je in bed ligt begint je hoofd te ratelen, slapen is lastig. Zou er morgenochtend een cadeautje in je schoen zitten? Zou je piet vannacht kunnen horen als je wakker blijft? Het duurt even voordat je in slaap valt en af en toe schiet je s nachts wakker, is het al ochtend? Mag je al bij je schoentje gaan kijken? Jammer, het is nog donker… je doet je best om nog even te slapen maar kan eigenlijk niet meer wachten. Gelukkig hoor je vrij snel je zus de trap af komen. Je schiet uit bed, gauw.. naar beneden!!


Over de schrijver
Reactie plaatsen