Pippeloentje ziet een spin

Het is 21.50 en Pippeloentje ligt in bed. Lekker veilig in haar bedtentje, dat vindt ze altijd zo gezellig knus, dan ziet ze alle ‘ schaduwen’ in de kamer niet. Die zijn zo spannend!
maar wat ziet ze nou? Een beestje, is het een spin?
Pippeloentje begint te huilen en om mama te roepen.
MAMA MAMA ER IS EEN SPIN IN MIJN TENT!!!!

Papa en mama zijn nog wakker, mama komt even kijken. ‘Lieverd wat is er aan de hand?’ Pippeloentje vertelt dat ze een spin heeft gezin, een spin maar JIJ kan hem niet zien hoor mama! Mama kijkt in het rond, wat is het fijn als ze even bij haar komt als ze bang is, hierdoor weet ze dat papa en mama er ALTIJD zijn. Mama ziet niks. ‘ Ik denk dat je het hebt gedroomd Pippeloentje, zou dat kunnen?’ Nee mama. De spin was er ECHT!!
Mama stopt haar weer lekker in en Pippeloentje draait zich om, enigszins gerustgesteld. Nog even een slokje water en ze gaat weer slapen. Papa en mama liggen net 10 minuten in bed en weer begint PIppeloentje angstig te huilen. ‘ Een spin hij is er echt een spin!!!’ Papa komt gauw de kamer in. Hij vertelt dat er geen spin kan zijn, maar Pippeloentje weet het zeker. Papa kijkt in de tent en ja, hij zegt dat hij hem heeft, en hem gauw naar buiten gaat zetten. Pippeloentje heeft helemaal niet gezien dat papa de spin vast had… maar als hij het zegt, zal het toch vast wel zo zijn?
Enige minuten later ziet ze toch weer iets bewegen in haar ooghoek, hoe kan dit nou? Hoeveel spinnen zitten er in deze tent? Of is het een vlieg? MAMA MAMA MAMA MAMA!!!!! Daar is mama. ‘ Lieverd, zullen we de tent er af halen? Ik denk dat je dan rustiger slaapt, misschien zijn het de schaduwen in de tent die je ziet, of zit er ergens een spinnetje verstopt die we nu niet kunnen vinden’

Wat een goed idee van mama. Het voelt fijn dat mama Pippeloentje zo serieus neemt en dat ze een oplossing bedenkt die fijn is. Mama haalt het tentje eraf, best even wennen. Maar Pippeloentje slaapt die nacht lekker door, zonder dat ze geplaagd wordt door spinnen of vliegen. Het voelt zo fijn om serieus genomen te worden, ook als je 4 bent.

Over de schrijver
Reactie plaatsen