Wat is essentieel voor de Pippeloentje Newborn?
06 februari 2023 

Wat is essentieel voor de Pippeloentje Newborn?

Een veelgestelde vraag de laatste tijd in mijn dm; wat schaf jij allemaal aan voor de baby periode? Welke producten raad jij aan? Wat vond jij fijn en heb je bij jouw andere kinderen veel gebruikt? Wat schaf je aan op het gebied van slapen?

Laat ik voorop stellen dat dit echt heel persoonlijk is en jij samen met jouw kindje aan een reis begint, die voor ieder anders verloopt. We zijn allemaal anders, hanteren een andere manier van opvoeden en bovenal zijn onze kindjes anders. Dus wat voor mijn kinderen en voor mij werkt, hoeft niet voor jou en jouw kindje te werken. Dat vind ik heel belangrijk om te benoemen. Maar natuurlijk deel ik dit graag met jullie, en wie weet haal je er wat uit! De producten/spullen die ik het meest heb gebruikt, en weer ga gebruiken, bundel ik in deze blog.

1. De co-sleeper 
Ideaal wat mij betreft! Een veilige manier van jouw kleintje dicht bij jou hebben s nachts. Een co-sleeper is een bedje die je aan jouw kant van het bed schuift, waardoor je heel dicht bij elkaar slaapt maar de baby niet bij jou in bed ligt. Mijn ervaring met de eerste periode is dat je echt heel moe kan zijn, intense nachten, enorm veel voedingen s nachts. Ik vind het heel fijn dat je er dan niet helemaal uit hoeft, om jouw kleintje te pakken. Vanuit de Co sleper schuif je de kleine zo naar je toe. Voor mij voelt het ook heel veilig, want ik ben geen voorstander van zo'n kleintje in ons bed. Door de vermoeidheid voel ik mezelf minder scherp en vind ik het dan toch een eng idee met de dekens en de warmte. Het fijne van de co-sleeper is ook dat je het slaapgedrag van jouw kleintje goed kan observeren, je kan hand in hand slapen, het handje op het buikje leggen. Voor de baby een heel fijn en geborgen gevoel, zo dicht bij papa en mama. 

2. De draagzak
Wij hebben de Tula en de Manduca gebruikt bij onze oudere kindjes. Wat heerlijk, om ze zo dicht bij je te hebben. Onze kindjes vonden het heel fijn en wij ook. Door de draagzak heb je toch nog je handen vrij en jouw kleintje kan in de draagzak ook heerlijk slapen. Tijdens een sprong of slaapregressie was het regelmatig onze lifesaver! Ook iets wat ik aanraad in combinatie met meerdere kindjes. Je zit niet gelijk 'vast' zoals wel het geval is als je op de bank gaat zitten met jouw kleintje slapend op je (wat ook heerlijk is) maar als er dingen moeten gebeuren blijf je met de draagzak toch in beweging. Let er wel op dat je een kwalitatief goede draagzak koopt, die ergonomisch is. Dat is het beste voor jouw lichaam en van jouw kleine.

3. Slaapzakjes van Puckababy 
Mijn eerste persoonlijke ervaring met deze slaapzakjes start bij Olivier. De Puckababy Piep en de Puckababy mini. Ik ervoer regelmatig in de kinderopvang wat voor rust deze slaapzakjes gaven, dat ik ook besloot om ze voor thuis aan te schaffen. Het was een fijne toevoeging voor het slaapmomentje. Ik zag dat het gelijk veel rust gaf, zodra ik hem daarin legde. Dus dit is zeker een item die ik de komende periode weer wil gaan gebruiken.  De 4 seizoenen slaapzakken (vanaf 6 mnd te gebruiken) zijn ook al een tijd favoriete items bij ons thuis.

4. Producten van Weleda
Qua verzorgingsproducten gebruik ik heel graag de producten van Weleda Baby. Ik vind dit merk voor mezelf ook erg prettig. Je doet heel lang met de tubes en oliën, de geur is aangenaam maar niet té aanwezig, en er zit weinig rommel in. Wij hebben geen kindjes met hele gevoelige huidjes, maar toch is ieder babyhuidje kwetsbaar en de moeite om voorzichtig mee te doen. Voor nu gebruik ik ook nog de crèmes voor de oudere kids, kan voor allerlei doeleindes gebruikt worden. 

5. Newborn zitje van Stokke
Wat een fijn zitje is dat! Hierdoor kan je jouw kleintje al heel snel erbij zetten met de avondmaaltijd. Daarnaast zit het ook op een hele fijne veilige hoogte voor huisdieren of eventuele broertjes of zusjes. Je klikt hem gemakkelijk op de stokke stoel (ook goed te krijg op marktplaats). Daarnaast is dit een stuk veiliger dan bijvoorbeeld een maxi Cosi of wipstoeltje op tafel zetten, met het risico dat ze eraf wippen. 

6. Babynestje
Heel fijn voor de beginperiode. Lekker geborgen voor kleintjes. Heerlijk voor in de box of mee naar visite. Het is een klein 'bedje', al wordt het qua veiligheid wel afgeraden om echt als bed te gebruiken. Dit komt door de hoge zachte randen. Mocht jouw kleine gaan rollen en hiertegen aankomen met het gezicht, kan dit zorgen voor beperkte zuurstof.

7. Babyfoon met camera
Wat betreft het slapen, is het heel belangrijk dat je jouw baby vooral leert kennen. Hoe valt het in slaap, wat vindt ie prettig? Een babyfoon met camera is hierbij een fijn hulpmiddel. Als ze klein zijn kan je hem zo installeren dat je precies het bedje inkijkt. Hierdoor zie je precies wat er gebeurt. De baby wordt wakker, begint op zn vuistje te knauwen (honger?) begint weer te gapen, oogjes half dicht te doen (gaat weer verder slapen?) dit voorkomt regelmatig dat je erheen gaat en de baby stoort in het proces. 

8. Hydrofielen in alle kleuren, patronen en maten.
Dit hoef ik niet toe te lichten denk ik? Voor ieder spuugje, melkje, zonnetje, na een badje, in het bedje....... KORTOM; reken er maar op dat er een aantal doorheen gaan per dag!

9. (voor de borstvoedende mama's) een borstvoedingscollector.
Geef je de linkerborst, gaat de rechterborst ook druppelen. Er was een tijd, dat ik die melk liet 'vergaan'  in een hydrofiele doek of pad, zonde!  Je kan die melk heel goed opvangen, met een speciale collector. Zet hem na de voeding in de koelkast, en na een aantal voedingen kan je zo een hele voeding bij elkaar gespaard hebben. Je kan die melk natuurlijk ook gebruiken voor in het badje, voor op ontstoken oogjes, etc etc. Opvangen dus!

10. De Calma speen van Medela
De Calma speen van Medela is heel erg fijn voor de kindjes die de borst gewend zijn. Er moet hard voor gewerkt worden en de melk druppelt er niet zomaar uit. Bij ons thuis beviel dit heel erg goed, dus ik kan hem aanraden. Maar uiteraard is dit een zeer persoonlijke kwestie. Iedere baby heeft weer z'n eigen voorkeur. 

Ik zal ongetwijfeld nog wat gemist hebben, het was even graven!
Ik ben natuurlijk ook super benieuwd naar jullie baby essentials. 


Lieve groet
Jasmijn
Pippeloentje 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen