Onze vakantie met een baby van 7 weken
26 juni 2024 

Onze vakantie met een baby van 7 weken

Dag lieve lezer,

Op vakantie met een baby, poeh! Dat is wel even iets anders dan samen op vakantie he?
Zodra je op vakantie gaat met zo'n mini mensje ziet op vakantie gaan er vaak ineens heel anders uit. De periode van voorbereidingen (wat neem je allemaal mee?) verloopt vaak toch wat anders.
Wij gingen in de zomer van 2023 op vakantie met onze 3 kinderen van 6, 5 en 3 jaar, en onze jongste dochter van 8 weken. Ik neem jullie mee in dit verhaal, en vooral..  welke items ons echt hebben geholpen tijdens die vakantie. Dus waar kan je aan denken als je met een baby op vakantie gaat?
(let op; dit zijn persoonlijke ervaringen en bij een ieder is dit weer anders natuurlijk)

- Cosleeper
Wij namen deze vakantie de Cosleeper van Chicco mee. Dit is geen officieel reisbedje, maar wel goed in te klappen met een fijne hoes eromheen. Aangezien onze dochter nog zo klein was, vond ik de stap naar een campingbedje echt te groot. Ik wilde haar fijn 'aan' ons bed hebben, zoals ze thuis ook sliep. Dus dit was voor mij echt een musthave en beviel heel goed. Hou hier wel rekening mee met inpakken, want het is een flink pakket.- Pop up 'box/bedje' van Deryan.  (Deryan Infant BabyBox Campingbedje)
Deze namen wij mee naar de rivier, naar het zwembad of voor in de tuin. Echt een ideaal ding, je zet hem in 1 handeling op en we hadden er ook nog een muskietennetje overheen (dit was wel nodig ivm de tijgermug). In dit bedje sliep zij overdags veel. Ik vond het niet zo praktisch om de wagen altijd mee te slepen over stenen en zand. Dit is natuurlijk ook een prima suggestie maar deze beviel ons heel erg goed en is heel plat op te vouwen.


De draagzak
Naast de kinderwagen, vonden wij de draagzak ook echt perfect. Vooral op wat drukkere plekken vond ik het heel fijn als zij lekker dicht bij ons was, en het gaf haar de geborgenheid die ze op die leeftijd vaak nog heel erg nodig hebben. Je komt ook wel eens op plekken waar een wagen heel onhandig is. Zo gingen wij een kasteel bezoeken met een hoop trappetjes, hierbij was de draagzak ideaal.
Ook vond ik het perfect bij stops onderweg, je wilt toch niet altijd die hele wagen uitpakken.
(wij gebruikte voor haar de Kokadi Flip babysite, omdat zij vrij klein en smal was sloot deze perfect aan voor maat 50/56)
Het babynestje
Om in huis een fijn plekje te creëren, dichtbij, gebruikte wij het babynestje.
Zo konden we haar op de plekjes neerleggen waar wij bezig waren, en had zij toch even haar rustige plekje. Uit ervaring weet ik dat nog niet alle kindjes op die leeftijd boven in hun eigen bedje slapen vroeg in de avond, dan kan dit ook een fijn item zijn.

Sidenote: Officieel gezien zijn babynestjes niet goedgekeurd als slaapplek zonder toezicht, dus als je jouw baby hierin laat slapen zorg dat je vlakbij bent, door de hoge dikke zachte randen is er een risico dat ze hier met het gezichtje in gaan liggen.


Er daarnaast.....
-Genoeg XL-hydrofielen, perfect om te gebruiken als inwikkeldoek, of ze af te schermen van prikkels op drukke plekken, tegen de zon, als doek op het verschoningsmatje etc.
-Stoeltjes voor aan het meer/strand/rivier. Met een baby vind ik dit zelf heel praktisch om te voeden, je zit net even wat meer rechtop met je baby op schoot
 - Hoedjes, zonnebrand, parasol, uv pakjes. Bescherm je kleintje goed tegen de zon, echt heel belangrijk natuurlijk. Verbranden kan ook in de schaduw.
- Flessen met vers water, ook heel belangrijk voor als je een flesje wilt geven, maar ook fijn om een speentje mee af te spoelen, aangezien je in veel landen niet uit de kraan kan drinken.
- Vertrouwde verzorgingsproducten en medicatie. Mocht jouw kleintje ziek worden op vakantie, dan is het heel fijn als je wat spulletjes van thuis mee hebt die je kent en die je wellicht al eerder hebt gebruikt voor jouw kleintje. Denk aan een thermometer, zetpillen, bepaalde crème etc. Het is fijn als je van te voren weet dat jouw kindje hier goed op reageert en dat je niet midden in de nacht in het buitenland opzoek moet naar bepaalde middelen.
- Een babyfoon met goed bereik. Heel handig als je bijvoorbeeld s avonds samen in de tuin wilt zitten, terwijl die kleine ergens ligt te slapen. Niks zo vervelend als een babyfoon die beperkt bereik heeft. De babyfoon 3G app kan ook ideaal zijn in dit soort gevallen.Vertrouwde items
Zorg ervoor dat je op vakantie herkenbare vertrouwde items van thuis meeneemt. Denk dan aan een knuffeltje, speentje, muziekdoosje, slaapzak etc. Die kleintjes hebben verder nog niet zoveel oog voor de omgeving. Papa en mama zijn belangrijk, en deze herkenbare spulletjes.

En verder...
Hou er rekening mee dat alles op vakantie wat langzamer kan gaan, dat de dagen er echt anders uit zien dan toen jullie samen op vakantie gingen. Geniet, van de kleine dingen en van elkaar. Probeer je rust te bewaren en plan de dagen niet te vol.

Ik wens jullie een fijne vakantie!


p.s

Voor al deze items moet je wel wat ruimte in de auto hebben ;)


Over de schrijver
Reactie plaatsen