Wie ben ik?

Jasmijn | Pedagoog | Droomritmecoach | Onrustdeskundige | Moeder

'We waren ontzettend aan het rommelen met de slaapjes van onze zoon. Na een gesprek met Pippeloentje hebben wij een aantal handvaten (tips & tricks) meegekregen. Onze zoon slaapt hierdoor overdag zoveel rustiger en wij hebben onze vrolijke baby weer terug! Dankjewel Jasmijn!' 

'Ben jij uitgerust ook de leukste versie van jezelf? 

Ik wel. Ik kan het heel goed aan mezelf merken als ik te weinig heb geslapen. Bij kinderen werkt dit net zo. Als er sprake is van slaaptekort is dat goed te merken bij kinderen. De motoriek wordt slechter, het lontje is korter, de concentratieboog is korter, er wordt slechter geluisterd, het kind is jengelig en hangerig en de weerstand is lager. Bij ieder kind komt dit op een andere manier eruit, het is belangrijk om als ouder of proffesional goed naar de oorzaak achter dit gedrag te kijken, regelmatig is dit namelijk simpelweg; slaaptekort.

Om goed te kunnen ontwikkelen en groeien is slaap heel belangrijk. Ik probeer dit altijd aan mijn kinderen mee te geven, de waarde van slaap.
Ik geloof er in dat ieder kind uiteindelijk in staat is om genoeg slaapuren te maken, mits het hier goed bij begeleid wordt. Net als leren lopen, leren eten, zindelijkheid is slapen ook een vaardigheid die ze moeten leren en ontwikkelen. Het ene kindje heeft hier meer hulp bij nodig dan de ander. Bij sommige kindjes spelen er helaas fysieke onruststokers (reflux, koemelkallergie etc) mee die het leren slapen moeilijker maken.

Het blijft maatwerk en een proces met regelmatig hobbels en beren op de weg. Zo maken kindjes allerlei fases door, die ook weer van invloed zijn op het slapen. Denk hierbij aan angsten, voor het donker bijvoorbeeld, of verlatingsangst.. Sommige lichamelijke ongemakken worden verergert tijdens het slapen, denk hierbij aan oorontstekingen bijvoorbeeld. Het blijft een zoektocht om te kijken wat de beste omstandigheden zijn om jouw kindje te laten slapen, hierin is de wens van ouders ook erg belangrijk. Sommige ouders willen juist graag samen slapen, maar er zijn ook ouders die vanaf geboorte af aan hun kindje op de eigen kamer willen hebben omdat ze anders zelf geen oog dicht doen.



' Ik ben groot voorstander van responsief ouderschap' 

hierdoor past de droomritme methodiek goed bij mijn manier van opvoeden. Ik geloof erin dat ieder kindje met liefdevolle begeleiding kan leren slapen, maar dit kost wel tijd.Soms is een wat minder responsieve methode sneller en ook effectief, al denk ik dat dit op andere fronten wel schade aanricht, de hechting tussen ouder en kind. Ik heb bij mijn eigen kinderen ervaren dat de droomritme methode goed werkt, en hoe liefdevol deze is. Uiteindelijk denk ik dat het heel belangrijk is dat je met volle overgave een pad inslaat, en deze consequent gaat bewandelen, want uiteindelijk denk ik dat consequent zijn met slapen vaak de key is...Hoe moeilijk soms, midden in de nacht... Neem de regie, schets duidelijke kaders en probeer hier een liefdevol proces van te maken en responsief te reageren op de behoeften van je kind.

Spreekt dit jou aan en lopen jullie met de kleine tegen hobbels aan, waar je zelf even niet overheen komt? Laat mij met jullie meekijken! Ik help graag

Feitjes 

Woonachtig in Leusden
Getrouwd met Sander
31 jaar 
Moeder van Loena(7) Isabel (5),Olivier (3) en Sophie (3 and)
Pedagoog 
Gecertificeerd droomritmecoach 
Pedagogisch coach bij SKDD

Waar kan ik bij helpen?

  • Hazenslaapjes
  • Fysieke onrust
  • HSP
  • Night terror
  • Niet alleen willen slapen
  • Vroege vogels
  • Afhankelijke slaapassociaties 
  • Gebroken nachten